ساختار سینه زن چگونه است؟


تاریخ ارسال: ۳۰ ژوئن ۱۴۰۱

مشخصات یک سینه سالم

برای تشویق بیشتر تغذیه با شیر مادر در جامعه، ارزش یادگیری در مورد ساختار و عملکرد اندام تولید کننده شیر را دارد. در این مقاله از مطالب پزشکی سایت سیب پس از بررسی ساختار سینه زنانه، ویژگی های سینه های سالم را در نظر خواهیم گرفت.

ساختار سینه زن

سینه عضوی از بدن است که هم در مردان و هم در زنان وجود دارد. با این حال، این اندام در زنان رشد بیشتری دارد و به دلیل فعالیت اصلی خود یعنی شیردهی متمایز می شود. سینه از سلول ها و قسمت های مختلفی تشکیل شده است و هر کدام عملکرد خاص خود را دارند.

  • بافت غده ای (آلوئول یا مثانه)که اصلی ترین و سازنده شیر است.
  • خون و رگ که سینه را تغذیه می کند
  • اذیت کردنآنها با حساس کردن سینه به تماس و شیر دادن نوزاد، هورمون ترشح می کنند و تولید و خروج شیر در سینه را تسهیل می کنند.
  • بافت چربیاین کار از قفسه سینه در برابر ضربه محافظت می کند. (اندازه سینه در زنان مختلف به میزان بافت چربی آنها بستگی دارد و بر تولید و کیفیت شیر ​​تاثیری ندارد)
  • مجاری شیر از تاول ها شروع می شود و تا نوک پستان ادامه می یابد. این مجاری در حفره قفسه سینه (جایی که شیر جمع می شود) تشکیل می شود.
  • هاله (آرئول)این محل سینوس های شیری رنگ و ناحیه تیره اطراف نوک سینه است و برای کمک به دیدن مرکز سینه به کودک طراحی شده است. (برای اینکه سینوس های شیر در هنگام شیر دادن به خوبی تخلیه شوند، باید قسمت بزرگی از هاله سینه علاوه بر نوک سینه در دهان کودک قرار داده شود تا با فشار دادن شیر نوزاد، شیر به داخل دهان جاری شود. آدامس روی آن.)
  • نوک پستان این یک عصب و ماهیچه صاف با قدرت انحراف در پاسخ به محرک های تماسی، حرارتی و جنسی است. این عضله که می تواند تغییر کند و کشیده شود، می تواند با لثه، زبان و کام کودک سازگار شود.
  • غدد مونتگومریکه در سطح هاله قرار دارند و مواد مفیدی ترشح می کنند که باعث لیز خوردن آنها و جلوگیری از رشد باکتری ها در هاله و نوک پستان می شود. (شستشوی نوک سینه و هاله سینه با صابون ضروری نیست، زیرا حذف این مواد منجر به شکنندگی و زخم در نوک سینه ها می شود و شیردهی را با مشکل مواجه می کند. کافی است این ناحیه را روزانه با آب گرم بشویید. مصرف برای شستن دوش.)

نوک پستان چیست؟

واژه نوک پستان در متون پزشکی و مامایی به کرات استفاده می شود. مخصوصاً وقتی شیردهی آموزش داده می شود. این سوال که نوک پستان چیست احتمالا برای اکثر افرادی که این متون را می خوانند پیش می آید. نوک پستان نام دیگر نوک پستان است و به آن قسمت برجسته نوک پستان می گویند. (هاله تیره اطراف سینه قسمتی از نوک پستان نیست.)

ساختار سینه زن

مشخصات سینه های سالم

با توجه به شیوع بالای بیماری های سینه به ویژه سرطان سینه، شناخت ویژگی های یک پستان سالم بسیار مهم است.

سینه سالم بافت صافی دارد، هیچ توده ای نباید روی سینه لمس شود. هر گونه فرورفتگی یا برآمدگی روی قفسه سینه غیر طبیعی است. هرگونه تغییر رنگ و تغییر در ناحیه بافت پوست سینه نیز طبیعی است. همچنین ترشح سینه غیر طبیعی است.

یک سینه سالم نباید قرمزی، درد، خارش، سوزش یا التهاب را نشان دهد.

علت سفتی و درد در نوک سینه

همانطور که قبلاً گفتیم، نوک پستان حاوی اعصاب مختلف است و در پاسخ به محرک ها تغییراتی ایجاد می کند. علل اصلی حساسیت و درد نوک پستان عبارتند از:

  • ورزش ها؛
  • فعالیت جنسی؛
  • شیر دادن؛
  • آلرژی و حساسیت؛
  • بارداری؛
  • عفونت های پوستی؛
  • قاعدگی زنان؛
  • سندرم های قبل و بعد از یائسگی؛
  • داروهای ضد بارداری؛
  • برخی از داروها؛
  • مجرای اکتازی (اتساع مجرای)؛
  • آبسه پستان؛
  • اگزما؛
  • پدیده رینود (یک مشکل عروقی)؛
  • سرطان پستان.

بافت پستان نیز می تواند در پاسخ به دلایل مختلف سفت شود. دلایل اصلی سفت شدن بافت سینه عبارتند از:

  • چرخه قاعدگی؛
  • تغییرات فیبروکیستیک در بافت پستان؛
  • بارداری؛
  • شیر دادن؛
  • عوارض جانبی دارو؛
  • عفونت قفسه سینه؛
  • سرطان پستان.

عملکرد سینه

هورمون‌های زیادی در رشد پستان نقش دارند مانند هورمون‌های تخمدان، آدرنال، جفت، هیپوفیز، تیروئید و پانکراس که فقط به ترشح شیر و سایر هورمون‌هایی که مستقیماً در تولید شیر دخیل هستند، مرتبط هستند.

پرولاکتین

هورمون پرولاکتین توسط غده هیپوفیز قدامی ترشح می شود. گیرنده‌های آن که روی سلول‌های غدد پستانی قرار دارند، یک هورمون کلیدی برای تولید شیر و حفظ شیردهی هستند. سطح پرولاکتین پایه، که در اوایل شیردهی حداکثر است، به تدریج کاهش می یابد. با این حال، با هر بار تغذیه به طور ناگهانی افزایش می یابد و تا ۷۵ دقیقه طول می کشد.

دوقلوهای شیرده نسبت به دوقلوها پرولاکتین بیشتری ترشح می کنند و در نتیجه تولید شیر بالاتری دارند. (نقش مثبت تغذیه مداوم با شیر مادر و نقش منفی استفاده از شیشه شیر و پستانک در تولید و تداوم شیردهی).

اکسی توسین

هورمون اکسی توسین از پشت غده هیپوفیز ترشح می شود و هورمون اصلی و ضروری برای تحریک رفلکس جهش شیر (ورید سینه) است. این هورمون با انقباض کیسه ها و مجاری باعث می شود که شیر به سمت نوک پستان جریان یابد.

اکسی توسین ۳ تا ۱۰ دقیقه قبل از شیردهی (در پاسخ به گریه شیرخوار و همچنین آمادگی مادر برای شیردهی و حتی بینایی نوزاد) ترشح می شود و ترشح در تمام دوران شیردهی نبض می زند. (نقش مهم احساس مادر و مکیدن نوزاد در تداوم شیردهی).

شیر در سینه

بازدارنده ترشح شیر

این ماده در خود سینه ساخته می شود و بر اساس نسبت شیر ​​ذخیره شده در سینه به نسبت شیر ​​برداشت شده در هر وعده غذایی ترشح شیر را در هر سینه تنظیم می کند.

تغذیه مداوم و موثر هر سینه با کاهش این پروتئین باعث افزایش ترشح شیر می شود. از طرفی شیردهی نامنظم و بی اثر با افزایش این ماده باعث کاهش تولید شیر می شود. (مصرف مداوم و موثر شیر قوی ترین عامل تعیین کننده حجم شیر در هر سینه است.)

اگر در مورد ساختار سینه و ویژگی های یک سینه سالم سوالی دارید، سوال خود را در قسمت نظرات مطرح کنید تا پزشکان محلی بتوانند سیب به سوال شما پاسخ دهید

دکتر مسیح داور – متخصص اطفال
به روز رسانی تغذیه با شیر مادر برای متخصص اطفال، کلینیک کودکان آمریکای شمالی، فوریه ۲۰۱۳، دوره ۶۰، شماره ۱

سوالات متداول در مورد ساختار سینه

نوک پستان چیست؟

نوک سینه نام دیگر نوک سینه برجسته است. حلقه تیره اطراف نوک پستان جزئی از نوک پستان نیست.

ساختار سینه زن چگونه است؟

سینه‌های زنان ساختار توسعه‌یافته‌تری نسبت به مردان دارد و دارای قسمت‌های مختلفی مانند حفره‌های سینه، غدد پستانی، غدد مونتگومر و بافت چربی بیشتری است.

شیر در کجای سینه ذخیره می شود؟

شیر در سینه در حفره های سینه ذخیره می شود.

این سایت یک خبرخوان اتوماتیک است که مطالب مختلفی را بازنشر می کند. در صورتی که محتوای شما بدون ذکر منبع منتشر شده است لطفاً اطلاع دهید تا لینک اضافه شود.