خواص و عوارض روغن نارگیل


خواص روغن نارگیل

ادامه معرفی روغن های خوراکی در سایت سیبامروز در این مقاله پزشکی با روغن نارگیل، خواص آن آشنا می شویم و می بینیم که این روغن گیاهی معطر چه کاربردهایی دارد.

روغن نارگیل چیست؟

ممکن است کمتر از روغن زیتون با روغن نارگیل مواجه شده باشید. با این حال، محبوبیت روغن نارگیل در سال های اخیر افزایش یافته است. زیرا ادعا می شود که این روغن فواید بی شماری دارد و حتی می تواند به کاهش وزن کمک کند. قبل از اینکه با خواص روغن نارگیل آشنا شوید، بهتر است ابتدا ببینید روغن نارگیل چیست.

روغن نارگیل از فشار دادن نارگیل به دست می آید و یک روغن طبیعی و مرغوب است اما گران است. بسیاری از تولید کنندگان شروع به استفاده از روغن نارگیل در محصولات خود کرده اند و بسیاری از مردم از آن در آشپزی استفاده می کنند. بسیاری از محصولات مانند غذاهای سرخ شده، آب نبات، شامپو، قهوه و اسموتی ها حاوی روغن نارگیل هستند.

روغن نارگیل حاوی بیش از ۸۰ درصد چربی اشباع شده است. چربی های اشباع شده با بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری ها مرتبط هستند.

دستورالعمل های غذایی ۲۰۱۵-۲۰۲۰ برای آمریکایی ها توصیه می کند مصرف چربی اشباع شده را به کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه محدود کنید. این بدان معناست که فردی که از رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری در روز پیروی می کند، نباید بیش از ۲۰ گرم چربی اشباع در روز مصرف کند.

خواص روغن نارگیل

برخی از خواص روغن نارگیل از نظر علمی ثابت شده است و دلایل خوبی برای این خواص وجود دارد که به طور کامل توسط تحقیقات تایید نشده است.

روغن نارگیل سرشار از MCT ها است که بدن شما آن ها را متفاوت از LCT ها متابولیزه می کند. MCT ها منبع سریع انرژی هستند که بدن شما می تواند سریعتر از سایر انواع چربی های اشباع شده جذب و استفاده کند. بنابراین، روغن نارگیل می تواند منبع انرژی فوری در دسترس باشد.

MCT ها می توانند با کاهش گرسنگی به کاهش مصرف غذا کمک کنند. با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد روغن نارگیل لزوماً همان اثر را ندارد.

محققان دریافته اند که مصرف نوعی چربی اشباع شده در روغن نارگیل به نام MCTs می تواند تعداد کالری هایی را که می سوزانید افزایش دهد. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا روغن نارگیل خود این تأثیر را دارد یا خیر.

روغن نارگیل منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است که دارای اثرات ضد التهابی، ضد دیابت و محافظت از مغز است.

از سوی دیگر، MCT های موجود در روغن نارگیل می توانند سطح کتون های خون را افزایش دهند که ممکن است به کاهش دفعات تشنج کمک کند. این MCT ها به طور قابل توجهی سطح کتون خون را افزایش می دهند و ممکن است به طور بالقوه به علائم بیماری آلزایمر کمک کنند. با این حال، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

از خواص روغن نارگیل برای استخوان ها می توان به محتوای پلی فنل این روغن اشاره کرد که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و ساختار استخوان را بهبود می بخشد.

خواص روغن نارگیل برای پوست صورت

خواص روغن نارگیل برای پوست صورت

علاوه بر خواص روغن نارگیل در غذا، می توانید از مصرف محلی این روغن نیز بهره مند شوید. طبق مطالعات انجام شده، روغن نارگیل می تواند به افزایش رطوبت پوست کمک کند. روغن نارگیل همچنین می تواند عملکرد پوست را بهبود بخشد، از از دست دادن بیش از حد آب جلوگیری کند و از پوست شما در برابر عوامل خارجی مانند عوامل عفونی، مواد شیمیایی و آلرژن ها محافظت کند.

روغن نارگیل همچنین می تواند با افزایش انعطاف پذیری و کاهش شکستگی به تقویت موهای شما کمک کند.

خواص روغن نارگیل برای عفونت

همانطور که گفته شد، روغن نارگیل حاوی MCTs است. اسید لوریک یک MCT است که دارای خواص ضد میکروبی و ضد قارچی است. اسید لوریک حدود ۵۰ درصد از MCT های موجود در روغن نارگیل را تشکیل می دهد و طبق تحقیقات می تواند با ارگانیسم های بیماری زا زیر مبارزه کند:

  • استافیلوکوکوس اورئوس؛
  • استرپتوکوک موتانس؛
  • استرپتوکوک پیوژنز؛
  • اشریشیا کلی؛
  • هلیکوباکتر پیلوری.

مطالعات نشان می دهد که اسید لوریک ممکن است یک عامل باکتریواستاتیک باشد. باکتری استاتیک از رشد و تکثیر باکتری ها بدون کشتن آنها جلوگیری می کند و در نتیجه از بیماری جلوگیری می کند.

روغن نارگیل همچنین برای بهداشت دهان و دندان مفید است و نشان داده شده است که استفاده از روغن نارگیل به عنوان دهان شویه به میزان قابل توجهی تعداد باکتری های مضر در دهان را کاهش می دهد.

خواص روغن نارگیل برای هضم

روغن نارگیل دارای خواصی است که باکتری ها، انگل ها و قارچ هایی را که باعث سوء هاضمه می شوند درمان می کند. همچنین، مصرف روغن نارگیل به افزایش سطح برخی از باکتری های سالم در روده کمک می کند که علاوه بر کمک به هضم غذا، از رشد سایر باکتری های بیماری زا جلوگیری می کند.

مصرف روغن نارگیل همچنین به کاهش نفخ و علائم سندرم روده تحریک پذیر کمک می کند و توانایی بدن برای حذف مواد مغذی و ویتامین ها را بهبود می بخشد.

خواص روغن نارگیل در مواد غذایی

نحوه استفاده از روغن نارگیل

روغن نارگیل را می توان به روش های مختلفی استفاده کرد. با این حال، روش استفاده از روغن نارگیل برای بهره مندی از تمام خواص این روغن می تواند شامل لیست زیر باشد:

  1. سرخ کردن، پخت و پز، بخار پز: روغن نارگیل برای استفاده در دماهای بالا بسیار مناسب است و به لطف ترکیب خاصی از اسیدهای چرب، بسیار مقاوم در برابر حرارت است.
  2. جایگزین کره: روغن نارگیل حاوی پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است. به دلیل قوام خامه ای آن، جایگزین خوبی برای کره است.
  3. برای مراقبت از پوست و مو: روغن نارگیل طبیعی یک مرطوب کننده عالی برای انواع پوست است. به سرعت جذب پوست می شود؛
  4. برای مراقبت از لب: روغن نارگیل می تواند به عنوان یک مومیایی لب طبیعی نیز استفاده شود. فاقد مواد رنگی و عطری است و احساس نرمی روی پوست لب ایجاد می کند.
  5. برای مراقبت از دندان و دهان: نارگیل دارای اثر ضد باکتریایی است و احساس تمیزی دلپذیری را در دهان تضمین می کند.
  6. برای حیوانات خانگی: نه تنها انسان ها از روغن نارگیل سود می برند، بلکه می توان از آن به عنوان یک مکمل غذایی ارزشمند برای گربه ها و سگ ها نیز استفاده کرد. کنه ها و کک ها روغن نارگیل را دوست ندارند. بنابراین دافع طبیعی حشرات است.

اثرات روغن نارگیل

به طور خلاصه، عوارض جانبی روغن نارگیل شامل اسهال، گرفتگی عضلات و ناراحتی گوارشی است که افراد کمی به طور طبیعی آن را تجربه می کنند. روغن نارگیل همچنین می تواند سطح کلسترول بد خون یا LDL را افزایش دهد که برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی خطرناک است.

استفاده از این روغن مانند هر روغن دیگری در صورتی که از حد مجاز خود فراتر رود می تواند منجر به افزایش وزن و افزایش توده چربی بدن شود.

آخرین کلمه

شاید نتوان گفت که روغن نارگیل بهترین روغن برای پخت و پز است. اما می توانید از انواع فرآوری نشده این روغن که به عنوان روغن خام در بازار موجود است، در سالادها و شیرینی های خود برای عطر و طعم مطبوع خود استفاده کنید.

به خاطر داشته باشید که به طور کلی چربی ها و روغن ها در رژیم غذایی شما باید محدود باشد و بیشتر کالری شما باید از خوردن پروتئین و کربوهیدرات های سالم باشد.

اگر در مورد روغن نارگیل و خواص درمانی آن سوالی دارید، سوال خود را در قسمت نظرات با پزشکان سایت مطرح کنید. سیب به سوال شما پاسخ دهید

منابع:

سوالات متداول در مورد روغن نارگیل

روغن نارگیل چیست؟

روغن نارگیل یک روغن گیاهی است که از فشار دادن میوه نارگیل به دست می آید. این روغن به دو صورت خام و فرآوری شده در بازار موجود است و انواع فرآوری شده آن بی بو و بی مزه می باشد.

روغن نارگیل چه عوارضی دارد؟

اسهال، گرفتگی عضلات، سوء هاضمه، افزایش کلسترول بد و افزایش وزن از عوارض جانبی اصلی روغن نارگیل هستند.

چرا روغن نارگیل برای عفونت ها مفید است؟

این روغن می تواند با باکتری های عامل بیماری مبارزه کند زیرا حاوی اسید لوریک است که یک عامل ضد باکتری است.

این سایت یک خبرخوان اتوماتیک است که مطالب مختلفی را بازنشر می کند. در صورتی که محتوای شما بدون ذکر منبع منتشر شده است لطفاً اطلاع دهید تا لینک اضافه شود.